Macskák rokonai > Macska - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Macskák rokonai > 4 weboldal. Kategória leírása:
Szponzorált linkek
Gepárd
http://hu.wikipedia.org/wiki/Gep%C3%A1rd

A gepárd (Acinonyx jubatus) a macskafélék családjának jellegzetes tagja, mely lopakodás vagy falkában vadászás helyett inkább gyorsasági fölényét kihasználva ejti el áldozatát. A leggyorsabb szárazföldi emlősként rövid távon elérheti akár a 110 km/óra sebességet is.

Gepárd
Ibériai hiúz
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ib%C3%A9riai_hi%C3%BAz

Az ibériai hiúz egykor gyakori állat volt az Ibériai félszigeten, sőt dél-Franciaországban is élt néhány példány. A 20. század elején még körülbelül 100 000 példánya élt, de a ' 60-as és ' 90-es évek közt az állatok 80%-a eltűnt, a vadászat és az üregi nyulak megfogyatkozásának következtében.

Ibériai hiúz
Oroszlán
http://hu.wikipedia.org/wiki/Oroszl%C3%A1n

Az oroszlán (Panthera leo) a macskafélék (Felidae) családjába tartozó emlős. A tigris után ez a legnagyobb termetű és legelterjedtebb "nagymacska".

Oroszlán
Bengáli tigris
http://tigrisoazis.blogspot.com/2007/11/bengli-tigris-sszetveszthetetlen-csk ...

Összetéveszthetetlen csíkos bundájával, amely örök időktől fogva a hatalom és a nemesség jelképe volt,s amellyel a "király tigris"elnevezést is kiérdemelte.Ez a nagymacska teljes mértékben alkalmazkodott a ragadozó életmódhoz:csíkjai meg-megtörik az állat profilját,ezáltal mintegy beleolvad a növényzetbe,ami gyilkos kelepcék felállítását teszi számára lehetővé.

Bengáli tigris
Hirdetések
Oldal leírása
macska.wyw.hu: Macska katalógus. Macskák fajtái, macskabetegségek, kozmetika, macskatartás, mitológia, fekete macska. Külföldi és Magyar macskás oldalak.
Gyűjteményünkben 207 válogatott macska témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 207 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 7460